Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

12 androidspel i Market från svenska utvecklare

Postat:
16:51 - 2012-01-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Swedroid får ofta in tips om spel från svenska utvecklare vilket är både roligt och uppskattat. Tyvärr kan det ibland vara svårt att hinna med att få in alla spel i det ordinarie nyhetsflödet, men vi vill naturligtvis ändå uppmärksamma och uppmuntra svensk androidutveckling.

Därför kommer nu en liten kavalkad av svensutvecklade spel i Market som vi tipsats om och som vi inte tagit upp tidigare, utan inbördes ordning. Om någon har erfarenhet av ett av spelen vore det kul med lite kreativ och konstruktiv feedback i kommentarsfältet!

Ordspelet Ghoti

Det här är ett spel från utvecklaren AppForGrabs Software som går ut på att bygga ett nät av ord så tätt man kan. Man rullar fram bokstäver genom en enarmad bandit. Om man fastnar för Ghoti finns det även en Pro-version för 20kr.

Punk Ball

En titel från neteject.com som bjuder på Punk Ball; ett våldsamt bollspel i framtiden. Spelet går ut på att få in så många poäng som möjligt under de tre minuter en match varar. Även Punk Ball har en betalversion vilken kostar 10kr.

HedraSpace

Här har vi en dos hjärngympa skapad av magsoft.se. HedraSpace är ett pusselspel som vill utmana vårt logiska tänkande genom diverse 3D-pussel med retrografik. Gratisversionen innehåller tre nivåer och hela spelet kan bli ditt för 10 riksdaler.

Pigs in Trees

Pigs in Tress är skapat av PAN Vision AB och bjuder på både action och strategi. Spelet innehåller fyra kampanjer och sammanlagt 75 nivåer. Pigs in Trees är helt gratis.

Xmas Pinball

Det här är ett flipperspel med jultema från utvecklaren Nena Innovation AB som ligger bakom det välkända benchmarkprogrammet NenaMark. Det finns även en fullversion av spelet för 10kr.

Train Conductor 2

The Vocal Agents hjärngympaspel har rönt en ovanligt stor framgång för både iOS och Android. Train Conductor 2 går ut på att guida tåg till deras destinationer och undvika kollisioner och olyckor. Det går att köpa hela spelet för 13kr.

Protanks

Här har vi ett actionfyllt arkadspel från Blackneon. I Protanks får vi köra pansarvagnar och skjuta för fulla muggar – antingen på motståndare styrda av spelet eller mot andra riktiga spelare på nätet genom multiplayer-läget. Fullversionen kostar 12kr.

Vad menar du?

Detta är något så pass ovanligt som ett slags sällskapsspel för mobiler. Utvecklaren Droid Games PL har skapat ett ”ordförklaringsspel” och precis som namnet antyder går det ut på att förklara ord – antingen genom att tala, rita, visa eller sjunga. Spelet kostar sju kronor.

Stardust Battle

Stardust Battle är av allt att döma ett klassiskt shoot ’em up-spel i rymdmiljö från en utvecklare med det tjusiga namnet Aperico Investment Technology. Man flyger i rymden i ett skepp och skjuter så det står härliga till på det mesta som rör sig. Spelet innehåller 12 olika vapenkombinationer och en mängd olika bossar, fiender och power-ups. Fullversionen av spelet kostar 14 riksdaler.

Ghost

Ghost är ett pusselspel som går ut på att ”samarbeta med sina tidigare liv” genom att använda sig av spöken på bästa vis. Spelet innehåller 36 nivåer och låter användare utmana sina vänner och kämpa om det högsta poängresultatet. Betalversionen av Ghost kostar 7kr.

Dogfight 3012

Här har vi ett stycke arkadspel vars vektorgrafik är så retro att den påminner om spelen för konsolen ColecoVision från 1982. Spelet går ut på att bekämpa fiender genom att använda sig av olika typer av vapen. Man tjänar pengar efterhand som går att använda till att uppgradera sitt skepp. Här finns hela versionen av Dogfight 3012 för 7kr.

Pango

Avslutningsvis vill vi berätta om Pango från programmeraren Maths Luthman – ett gratis arkadspel med enkel retrografik. I Pango är man jagad av monster som man ska försöka skjuta ner samtidigt som måste räkna ut hur man ska sammanfoga tre block så att de bildar en rad.

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XE på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 5. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 6. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om