Google+ för Android finslipas i senaste versionen

Postat:
00:13 - 2016-01-14
Skribent:
| Chris
Kommentarer:
18

När Google i november förra året lanserade en helt ny design för Google+ riktades det viss kritik mot att utvecklarna hade placerat en fast navigationslist i nederdelen av appen för Android.

Kritiken grundade sig dels i att Google själva via sina riktlinjer för design pekar på att man bör använda sig av en så kallad navigation drawer eller tabs för grundläggande navigation, något som man själva alltså inte tagit efter i sin egen app, men också att navigationslisten tog upp för mycket av skärmen.

google_plus_update_jan-2016

I den nya uppdateringen som rullar ut med start idag har Google tagit åt sig av feedback och appen döljer nu navigationslisten automatiskt när man scrollar. Utöver det så listas bland annat buggfixar, påminnelser för att skapa samlingar och grupper samt autocomplete för sökresultat i appens changelog, som går att hitta nedan.

Notera att vissa av nyheterna verkar aktiveras från serversidan då vissa användare med senaste versionen installerad ändå inte har fått ta del av alla ändringar än.

Utvecklarens changelog:

– 69 bugs fixed
– 14 accessibility issues addressed
– Automatically hide the bottom tab bar when scrolling (note: not on Notifications screen yet)
– The home stream now remembers your position when you return to it (after going to a different screen like Notifications)
– Search now displays autocomplete suggestions as you type
– If you have no Collections or Communities visible on your profile, we include a prompt for you to add one