50% av HTC:s telefoner rullar med Android 2010?

Postat:
10:31 - 2009-07-22
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
332

Steve Ballmer *tear*

DigiTimes skriver idag att hela 30% av alla HTC-telefoner som lanseras i år väntas vara androidbaserade, och att den siffran under 2010 väntas öka till över 50%. Microsoft som med sin Windows Mobile-plattform under många år har haft ett närmast totalt monopol hos den taiwanesiska tillverkaren har all anledning att känna sig väldigt pressad om dessa siffror är korrekta.

Som vi ser det så är det fullkomligt naturligt att HTC tar det här klivet då Android har en rad fördelar, inte minst att Android gratis att använda. Inga licensavgifter per såld enhet till skillnad från den åldriga konkurrenten från Redmond. Att Android därtill är snabbare, modernare och har en betydligt mer positiv ”buzz” både i media och bland dess användare gör förstås inte saken sämre heller.

DigiTimes skriver vidare att HTC ämnar satsa vidare på sitt nya Sense-UI och fasa över sin tillverkning till en ny Qualcomm-plattform som kallas ”BMP”, vilket står för ”Brew Mobile Platform” – en mobilplattform med fokus på media- och internetstöd. En gissning är att en vital del av den nya plattformen är den så hett efterlängtade Snapdragon-processorn, vilken onekligen skulle sitta som en smäck.

Spännande tider stundar!

DigiTimes via Engadget.