71 procent av gratistittarna är beredda att betala för Netflix enligt studie

Postat:
12:03 - 2023-01-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

Netflix vill minska antalet användare som tar del av tjänsten gratis. Enligt Netflix tittar över 100 miljoner personer utan att betala. Planen är att skapa intäkter från gratistittarna på ett av två vis: antingen genom att kontoinnehavaren betalar extra genom att lägga till fler hushåll, eller genom att gratistittaren skapar ett eget konto.

Utvecklaren har förberett genom att släppa verktyg som låter kontoinnehavare sparka ut enheter från kontot, samt verktyg för att föra över profiler till ett helt nytt konto – med all data intakt. Även om Netflix inser att vissa kommer säga upp kontot efter att de nya reglerna träder i kraft tror företaget att ändringen kommer gynna sig i längden.

En studie från New York-baserade Horowitz Research styrker Netflix analys, då 71 procent av de som idag tittar gratis sägs vara beredda att börja betala för tjänsten ifall de stängs ute från kontot. Studien baseras på frågor ställda till 1600 vuxna gratistittare förra året.

Samma fråga ställdes för en mängd olika strömningstjänster. Flest var beredda att börja betala fullpris för Netflix, då bara cirka hälften var villiga att betala för HBO Max, Disney+ och Amazon Prime ifall de inte längre kunde låna någon annans konto.