Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Acer Liquid med Android 1.6 / Donut och Snapdragon

Postat:
13:47 - 2009-10-14
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

acer_liquid_android_snapdragon_smartphone

Vi har tidigare fått ledtrådar om att Acer skulle ge sig in i Android-leken med en telefon under namnet A1, nu har Acer i ett pressmeddelande gjort klart att telefonen är ett faktum och snart kommer att lanseras under namnet  ”Liquid” i tre färger, rött, svart och vitt med Android 1.6/Donut installerat. Inte nog med detta, sajten ElectricPig har även lagt vantarna på en lur och publicerar en mängd intressanta bilder.

Bland specifikationerna märker vi den rykande snabba Snapdragon-plattformen från Qualcomm, vilken är baserad på ARM:s Cortex A8-arkitektur, samt en 3.5″ stor WVGA-skärm (800×480px). Vad berör kameran så bjuder den på 5MP upplösning och autofokus. Tyvärr framgår det inga fler specifikationer av Acer:s pressmeddelande, men det som framgår verkar stämma bra överens med de specifikationer eXpansys råkade publicera på sin hemsida för ett tag sedan. Det vill säga 1GHz, 256MB RAM, 512MB ROM, Bluetooth 2.0, 3.5mm ljudutgång, 1350 mAh, 115 x 62.5 x 12.5 mm och 135 gram med batteri.

Vad berör mjukvaran har Acer bland annat polerat kameraapplikationen och kommer att erbjuda geotagging, självutlösning, ISO-kontroll och som man själva uttrycker det ”accelerated auto-focus performance”. Vidare har man lagt in stöd för en mängd sociala nätverk, liksom Motorola med Motoblur och HTC med Sense, till dessa hör Facebook, Twitter, YouTube, Picasa, FlickR.

Vad telefonen kommer att kosta framgår inte heller av pressmeddelandet, vad vi har att gå på är det pris eXpansys angav på sin hemsida, vilket ganska så precis var 4 000kr. Med andra ord gäller det att hålla tummarna och hoppas på det bästa, får telefonen ett så fantastiskt pris med denna hårdvara bör vi se en markant prisförändring bland befintliga telefoner.

Läs pressmeddelandet i sin helhet här

Genom ElectricPig

Mest kommenterat

 1. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 4. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13
 5. Fler officiella bilder på Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 6. Samsung Galaxy S22 Ultra kan bli nya Note

Mest läst

 1. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 4. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 5. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 6. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur betalar du vanligtvis för din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om