Action Launcher Pro uppdateras snart till v2.0, får nya unika funktioner

Postat:
13:07 - 2013-10-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
13

I mitten av december förra året fick Android ännu en hemskärmsersättare: Action Launcher Pro. Australiensaren Chris Lacy har inte försökt ge sin app fler inställningar och anpassningsmöjligheter än konkurrensen, utan har istället satsat på ett par väl valda unika funktioner.

Action Launcher Pro har till exempel ingen vanlig applikationslåda utan visar alla appar i en vertikal lista som går att nå med svepgest. Hemskärmsappen kan dessutom visa applikationers widgetar som popup-fönster och ikoner kan agera både mappar och vanliga genvägar.

Om ett par veckor kommer Chris Lacy släppa version 2.0 av Action Launcher och han bjuder på två stora nyheter den här gången: 1-Swipe och Quickpage. Den första funktionen gör att den vertikala sidomenyn blir tillgänglig precis överallt, oavsett vilken app du för tillfället har framme. Finessen fungerar således ungefär som de multikörningsverktyg vi kikat på tidigare.

Vad Lacy kallar för Quickpage är helt enkelt en hemskärm som går att nå genom att svepa från skärmens högra ytterkant. Tack vare 1-Swipe kan Quickpage öppnas oavsett var du är i din telefons gränssnitt. Användare får alltså snabbaccess till en separat hemskärm (som kan anpassas hur som helst) överallt i Android.

En betaversion av Action Launcher 2.0 finns att ladda hem för de som är med i appens grupp på Google+. Instruktioner för att få tag på betaversionen finns här.

Senaste artiklarna om ACTION LAUNCHER PRO