Adobe demar Flash 10.1 på Nexus One [Video]

Postat:
05:43 - 2010-01-06
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
11

Att Adobe arbetar på sin flashklient för Android är numera ett välkänt faktum, och de har som många vet redan skickat med en tidig betaversion i HTC:s populära Hero. Problemet har hittills delvis varit att produkten inte är färdig, vilket innebär att koden är långt ifrån så optimerad som den bör vara vilket går ut över prestanda och stabilitet, men även att hårdvaran som androidtelefonerna fram tills nyligen har byggt på är minst sagt kraftlös.

I och med den nya generationen hårdvara så är inte processorerna längre de bromsklossarna som de en gång var, vilket betyder att det plötsligt öppnas upp nya möjligheter för såväl oss slutkunder som för mjukvaruföretagen. I videon som följer nedan så demonstreras den senaste versionen av Adobe Flash 10.1 på en Nexus One, och vi måste säga att det flyter på väldigt fint på de två sajterna som besöks; ett flashspel och en sajt med mycket flashinnehåll.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=vlWOocHwcLo&fmt=22
 

Adobe Flash är i undertecknads mening lite av ett tveeggat svärd, där man å ena sidan vill ha full tillgång till hela internet, som på en vanlig dator, men där man å andra sidan inte vill vara beroende av en proprietär produkt tillverkad och kontrollerad av ett vinstdrivande företag. HTML5 är något som flitigt diskuteras när Adobes dominans kommer på tal, men det ligger tyvärr ännu långt bort innan det blir verklighet i någon större bredd – så fram tills dess får vi välja: Ett haltande trekvartsinternet eller hela internet (i maklig takt, beroende på hårdvara) på bekostnad av vår själ?
 

Via AndroidAuthority.