Adobe Flash 10.1 – bara för nya telefoner?

Postat:
12:39 - 2010-02-27
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
67

httpvh://www.youtube.com/watch?v=XEgBV2QB4Q0

Tråkiga nyheter för er med lite äldre telefoner, det verkar som att Adobe inte har några planer på att släppa en Flash 10.1-spelare med stöd för den äldre hårdvara som exempelvis HTC Hero bygger på, det vill säga ARM11-processorn (ARMv6-arkitekturen). I själva verket har Cortex A8 (ARMv7) ha blivit ett krav – en processor vi för närvarande bara hittar i Nexus One, Acer Liquid och Motorola Milestone.

Vi frågar oss hur det kommer att bli med nya telefoner som fortfarande bygger på ARMv6-arkitekturen, kommer dessa telefoner trots förbättringar som ger utökad prestanda också uteslutas?  Som exempel kan nämnas HTC Hero:s uppföljare HTC Legend som kommer att använda sig av Qualcomms nya ARMv6-baserade hårdvaruplattform MSM7227.

Adobe planerar att lansera sin flashspelare under det andra kvartalet i år och det talas även om stöd för Adobe Air, som ni ser av videon ovan verkar den nuvaranden versionen flyta på riktigt fint. Adobe har dessutom kryddat det hela genom att släppa en video där man skryter om hur snäll spelaren är mot batteriet, upp till 3h non-stop videouppspelning genom webbläsaren är ingen omöjlighet på en laddning. Vilket förresten för tankarna till den svenska videotjänsten Voddler som under mars månad kommer att lansera en ny och flashbaserad plattform, ni glömmer väl inte bort Android?

Genom PCmag.com via engadget