Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Recension:Agent Dash [Speltips]

Postat:
00:27 - 2012-08-13
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

En genre som fått ett ordentligt uppsving och som passar utmärkt till mobila enheter är den så kallade “endless-runner”-genren. Fritt översatt blir det “oändligt springande” och innehåller spel som till exempel Temple Run där du måste se till att din “oändligt springande” karaktär svänger, hoppar och glider under diverse hinder på vägen. Ett nytt spel i denna genre är Agent Dash. Det kanske inte är speciellt nytänkande men övertygar med snygg grafik och hög svårighetsgrad.

I Agent Dash styr du en agent, det finns flera som kan låsas upp, som springer, hoppar, glider och skjuter sig igenom banor. Målet med spelet är självklart att komma så långt som möjligt samt att få så höga poäng som möjligt.

 

Det som utmärker spelet från t ex Temple Run är att grafiken är mer serie-lik och att omgivningarna är mer varierade. Du börjar t ex i djungeln, går vidare inomhus för att sedan fortsätta i en stad o.s.v.. Medan du i Temple Run plockar upp mynt så plockar du upp diamanter här. Dessa diamanter kan sedan användas för att låsa upp nya karaktärer, köpa diverse prylar i “Gadget HQ” samt köpa enstaka uppgraderingar som endast gäller en enda spelomgång, t ex en dubbelgångare som tar över om du dör eller diamanter med 2-3-gånger mer värde.

 

Spelet i sig är gratis men du kan naturligtvis köpa diamanter istället för att vänta och tjäna in dem. Faktum är att det dock går relativt bra att helt enkelt tjäna in dem den vanliga vägen, åtminstone om du ser till att uppgradera en av valmöjligheterna i “Gadget HQ” som ger dig diamanter med högre värde. Att tjäna in 1000-2000 diamanter tar inte så många spelomgångar, särskilt om du är bra så i början räcker det gott att spela så länge du inte har ont om tålamod. När du senare kanske vill köpa lite extra diamanter så är priset överkomligt men även lite förvirrande. Vi noterade nämligen att vi får olika antal diamanter på en HTC OneX och på en Nexus 7. På en Nexus 7 kostar 7500 diamanter 16 kronor och 75000 diamanter 75 kr. På den HTC OneX vi också testade med får vi 15000 diamanter för 16 kronor och 150000 diamanter för 75 kr, d v s dubbelt?

 

Precis som hos andra “endless-runner”-spel så styr du din spelfigur med fingersvepningar. Banan där din agent springer på har 3 spår och du byter spår genom att svepa till vänster eller höger. Det finns ingen möjlighet att styra din agent genom att luta din telefon/surfplatta. Du behöver inte svänga manuellt vid en kurva utan det enda du behöver göra är att se till att din agent är på rätt spår.

Agent Dash är svårt, svårare än något annat “endless runner”-spel undertecknad har spelat. Farten dras upp väldigt fort och det kräver att du har full koll på vad som är på gång längre fram. Det är också en av anledningarna som spelet känns något svårare på en liten telefonskärm än på en surfplatta. Du har inte riktigt samma uppsikt som behövs. Spelet flyter bra både på en HTC OneX (med senaste uppdateringen, innan denna hackade det till något då och då) och en Nexus 7.

Agent Dash må inte vara nyskapande men det spelar ingen roll då det ändå är kul och beroendeframkallande.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=EdTjDjaGn54

Mest kommenterat

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. Vilket datum har din telefons säkerhetsuppdatering?
 3. Realme lanserar GT med Snapdragon 888 och 12GB RAM
 4. Fler tecken på Wear OS-klocka från Samsung
 5. Snapdragon Sound vill erbjuda bättre ljud för hörlurar
 6. Xiaomi introducerar Redmi Note 10 Pro

Mest läst

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. Nubia Red Magic 6 har 165Hz uppdateringsfrekvens och 18GB RAM
 3. Swedroids fyndtipsfredag (v9)
 4. Google Duo har så effektiv komprimering att samtal kan genomföras över klassiskt modem
 5. Nord 2 påstås bli första OnePlus-telefonen med MediaTek-chipp
 6. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om