Äger du en surfplatta? [Undersökning]

Postat:
14:25 - 2012-10-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
144

Surfplattor har för den stora massan inte blivit den där nästintill nödvändiga manicken vid sidan av en smartphone och dator. Vissa anser att det är en helt och hållet onödig manick som ligger i gränslandet mellan smartphone och bärbar dator och inte bidrar med något. De finner helt enkelt inget direkt användningsområde för en surfplatta utan anser att behoven tillgodoses med mobil och dator.

Andra ser dock en tablet som ett ovärderligt tillskott i den digitala verktygslådan. För att surfa, titta på film och läsa böcker eller rentav som en laptop utan tangentbord. När vi för drygt ett år sedan frågade vad Swedroids läsare anser om surfplattor svarade 26 % att plattorna behövde få växa till sig mer medan 25 % ansåg att det är en trevlig leksak som de dock inte har användning av.

Hela 72 % var mer eller mindre skeptiska. När vi i slutet av sommaren frågade hur många som kommer skaffa en Nexus 7 svarade dock 88 % att de antingen skulle köpa ett exemplar, att de kanske skulle göra det eller att de redan äger plattan. Opinionen har alltså på drygt ett år vänt.

Nu undrar vi kort och gott: Äger du en surfplatta? Använder majoriteten av Swedroids community en tablet eller är det fortfarande en nischad produkt?

Äger du en surfplatta?

Loading ... Loading ...
Processor: 1,3GHz quad-core
Plattform: Tegra 3
RAM: 1GB
Skärm: 7" / WXGA / 216PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: MP