Airlife 100 3G – Android-smartbook från HP

Postat:
21:08 - 2010-02-13
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Under våren ämnar HP att i Europa lansera Airlife 100 3G – en produkt som precis som Apples iPad är tänk att fylla glappet mellan smartphones och traditionella laptops. HP har emellertid, till skillnad från Apple, valt en lite mer praktisk lösning genom att inte bara erbjuda en touchscreen på drygt 10 tum, utan även ett fysiskt tangentbord, webbkamera och expansionsslot (SD) för mer lagringsminne om den medföljande SSD:n på 16 GB skulle upplevas som i minsta laget.

I grund och botten är Airlife 100 snarlik redan existerande netbooks, men då den till skillnad från dessa bygger på mobiltelefonhårdvara, i det här fallet Qualcomms Snapdragon, så kan enheten bli både tunnare och lättare samt få en betydligt bättre batteritid – i det här fallet 10 timmars kontinuerlig användning eller upp till 12 dygns standby.

Då enheten utöver en touchscreen och ett fysiskt tangentbord även är utrustad med styrplatta och de för Android specifika hårdvaruknapparna (Menu, Home och Back) så får man – på pappret – det bästa av alla världar, vilket innebär en valfrihet som undertecknad verkligen uppskattar.

Vad gäller mer detaljerade specifikationer som Android-version (ser dock ut som 1.6, baserat på grafiska element som ikonerna, samt att 1.6 är den första androidversionen med stöd för olika skärmupplösningar), skärmupplösning, wifi, GPS, BT och så vidare så är inga detaljer för närvarande kända, men med lite tur är detta en av produkterna som presenteras i mer detalj på nästa veckas Mobile World Congress i Barcelona. Vi håller tummarna.
 

Via SlashGear.

Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Har du en foldable?
 3. Netflix kan börja släppa nya avsnitt veckovis istället för hela säsonger samtidigt
 4. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 5. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor
 6. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+

Mest läst

 1. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 2. Microsoft har lanserat Defender för mobiler och datorer
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Har du en foldable?
 5. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen
 6. Samsungs senaste mobil har 6000mAh

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du en mobil med vikbar skärm?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om