Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Alcatel One Touch Watch – smartklocka med rund urtavla och blygsam prislapp [CES 2015]

Postat:
18:57 - 2015-01-05
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Franska Alcatel har i samband med den pågående CES-mässan slutligen presenterat smartklockan Touch Watch – en enhet vi tidigare skrivit om. Klockan har precis som LG G Watch R och Motorola Moto 360 en rund urtavla men kör inte Android Wear utan ett operativsystem utvecklat av tillverkaren själv. Klockan har ett rekommenderat återförsäljarpris i USA på $150 och väntas bli tillgänglig under första kvartalet i år.
Enheten har en 1,22″ stor display, bygger på en plattform från ST Micro (ST429) och har Bluetooth 4.0-stöd samt ett batteri med en kapacitet på rätt blygsamma 210 mAh. I jämförelse kan nämnas att Moto 360 respektive LG G Watch R är utrustade med en batterikapacitet på 320- samt 410 mAh.  Klockan är vidare IP67-klassad vilket innebär att den både är vatten- och dammsäker. Armbandet till klockan har en inbyggd USB-kontakt för anslutning till dator eller AC-adapter för laddning.

Watch ansluter till både Android- och iOS-baserade enheter via Bluetooth 4.0 och har den vanliga uppsättningen funktioner som att visa aviseringar, styra musikuppspelning och stegräknare m.m. Den saknar dock Google Voice-stöd och är inte heller kompatibel med Android Wear-appar eller tjänster.

http://youtu.be/9m6CXHLgr4Q
The Verge har publicerat en hands-on med Alcatels One Touch Watch, som av videon att döma verkar erbjuda ett lättanvänt och sparsmakat gränssnitt. Vi ser dock inget som inte Android Wear erbjuder i dagsläget.

Mest kommenterat

 1. Så här mycket varierar prisökningen mellan USA och Sverige
 2. Dela skärmdump – visa upp din hemskärm [Undersökning]
 3. Telia introducerar 5G i 20 städer
 4. Huawei introducerar flaggskeppet Mate 40 Pro
 5. Huawei Mate 40 Pro blir tillgänglig 16 november för 12 990 kronor
 6. Google Play Music har upphört

Mest läst

 1. Så här mycket varierar prisökningen mellan USA och Sverige
 2. Telia introducerar 5G i 20 städer
 3. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn
 4. Test: OnePlus 8T
 5. Tidiga ryktesbilder på Samsung Galaxy S21
 6. Androidtillverkare – ge oss en motsvarighet till Iphone 12 Mini

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket är det bästa bildförhållandet för mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om