Äldre Wear OS-klockor får Wear OS 3 i höst, en ny version kommer släppas varje år

Postat:
11:07 - 2022-10-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Google har i en intervju med Wired berättat att en ny version av Wear OS kommer släppas varje år, i stil med de stora årliga Androiduppdateringarna. Björn Kilburn, produkthanteringschef för Wear OS, försäkrar att marknaden för smartklockor är viktig för Google och inte en satsning som kommer läggas ned.

En nyhet från och med Wear OS 3 är att Google inte längre ansvarar för firmware-uppdateringar, då det istället är helt upp till tillverkaren att underhålla smartklockorna. Google Pixel Watch kommer exempelvis uppdateras i tre år, medan Samsung Galaxy Watch 5 får uppdateringar i fyra år.

Our goal is, from a platform perspective, for us to release a new version of Wear generally every year in a similar fashion to mobile, partly because we need to support mobile

En annan skillnad för nya Wear OS är att tillverkare behöver skapa sina egna mobilklienter, till skillnad mot Wear OS 2 där Wear OS-appen från Google användes. Fördelen är att tillverkare kan anpassa användarupplevelsen i större utsträckning än tidigare, men att släppa en Wear OS-klocka innebär samtidigt ett större åtagande och mer arbete.

I intervjun framgår även att den planerade Wear OS 3-uppdateringen för äldre Wear OS 2-baserade smartklockor kommer släppas innan årets slut.