Alfaversioner av CyanogenMod för HTC Sensation och Evo 3D finns nu att ladda hem

Postat:
11:30 - 2011-09-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
34

CyanogenMod

Tillsammans med MIUI är CyanogenMod en av världens största anpassade androidversioner, eller ROM:ar som de också kallas. Utvecklare och entusiaster har helt enkelt tagit Androids öppna källkod, anpassat den och fått operativsystemet att fungera felfritt på allsköns olika mobila enheter.

Tidigt i lördags meddelade CyanogenMod-utvecklaren kmobs att en alfaversion av CyanogenMod för både HTC Sensation och Evo 3D skulle släppas innan helgen var över. Sent igår kväll svensk tid fanns det fortfarande inga spår av CyanogenMod för HTCs två senaste flaggskepp, men nu finns de att ladda hem från xda-developers.

Det finns installationsinstruktioner i de respektive trådarna. CM för Sensation går att få tag på här, och i den här tråden diskuteras CM för Evo 3D. Detta är som tidigare nämnts alfaversioner, det vill säga stadiet innan beta – därför är buggar att vänta. Bland de kända buggarna för Sensation nämns bland annat att enheten startar om ifall man spelar in video i 1080p för länge och att Skype har ett ljudproblem.

Är det några Sensation- eller Evo3D-ägare med rootade enheter som tänker prova på alfan? Dela gärna med er av era erfarenheter i kommentarsfältet!

Genom @kmobs

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu: