Alla enheter som lanseras med Android 13 måste erbjuda sömlösa uppdateringar

Inklusive Samsungs

Postat:
17:16 - 2022-09-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Android har haft stöd för sömlösa uppdateringar i bakgrunden sedan hösten 2016. Funktionen debuterade på Googles första Pixel-telefoner och möjliggörs genom att systemet har en separat partition tillägnad uppdateringar.

Sömlösa uppdateringar går inte nödvändigtvis snabbare, men de minimerar tiden telefonen inte går att använda. Sedan dess har många tillverkare implementerat stöd för sömlösa uppdateringar. Ett stort undantag är Samsung som fortsatt med den traditionella metoden.

En fördel med Samsungs tillvägagångssätt är att mer utrymme blir kvar till appar och filer, eftersom den sekundära partitionen tar upp utrymme. Alla telefoner som lanseras med Android 13 eller senare måste dock erbjuda A/B-partitioner, så Samsung bör inte ha något annat val än att hoppa på tåget.

Tekniken har mognat och förfinats med åren, bland annat genom dynamiska storlekar för partitionen, komprimering och rensning av överflödiga filer. Google anser därför alltså nu att det är en funktion som ska finnas på alla nya Androidenheter framöver.

Uppdatering 2023-02-06: Rapporten visade sig vara felaktig, då S23-serien inte stödjer sömlösa uppdateringar.