Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

Postat:
18:00 - 2017-11-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
OnePlus har nu introducerat sin senaste telefon 5T, vars största nyhet är en 6-tumsskärm med AMOLED-teknik, bildförhållandet 18:9 och 1080 x 2160 pixlar. Panelen skyddas av Corning Gorilla Glass 5.
Kanterna kring skärmen har krympt så pass att fingeravtrycksläsaren flyttats till bakstycket, där den är horisontellt centrerad. OnePlus skriver att skärmen anpassar sig till starkt ljus genom mjukvara, något som är tänkt att öka läsbarheten. Hur det skiljer sig från att bara maximera ljusstyrkan framgår dock inte.

Enligt OnePlus täcker panelen 80,5 procent av framsidan. Konstruktionen består återigen av aluminium och chassit mäter 156,1 x 75 x 7,3 millimeter, med en vikt på 162 gram.

OnePlus 5T har samma huvudkamera med 16MP som föregångaren, men den sekundära kameran har bytts ut. Istället för telefoto har bonuskameran fokus på fotografi i dunkel. Under dunkla ljusförhållanden används istället 20MP-kameran (f/1,7) som kombinerar fyra pixlar till en, vilket ska ge bättre resultat. Det innebär att 2x förlustfri zoom försvunnit, men porträttläget och bokeh-effekterna är kvar.

Androidanvändare har kunnat låsa upp telefoner genom ansiktsigenkänning ända sedan Android 4.0 hösten 2011. Funktionen har dock inte varit tillnärmelsevis lika säker eller avancerad som Apples nya Face ID i Iphone X.

Efter att Apple implementerade ansiktsigenkänning har det dock blivit mer poppis och OnePlus skriver att 5T har ”avancerad ansiktsigenkänning” som kan identifiera över 100 punkter i ansiktet. För att kunna låsa upp enheten med ansiktet behöver skärmen vara igång.

Mjukvaran består av Android 7.1.1 Nougat och Oxygen OS 4.7. En nyhet i tillverkarens egna gränssnitt är möjligheten att köra två separata instanser av appar. Du kan exempelvis använda ett klonat Facebook där du har loggat in med ett annat konto.

I övrigt är allt sig likt, då kunder får Qualcomm Snapdragon 835, 6/8GB RAM, 64/128GB lagring, ett 3300mAh-batteri, USB Type-C, ett 3,5mm-jack och Bluetooth 5.0.

OnePlus 5T kostar 4999 kronor (6GB/64GB) och kan beställas i Sverige från tillverkarens hemsida 21 november.

Mest kommenterat

 1. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 2. Fler fotografier på nya Chromecast
 3. Samsung kommer fortsätta med ”Fan Editions” av flaggskepp
 4. WhatsApp kan få funktion för att skicka bilder som försvinner automatiskt
 5. TicWatch Pro 3 är först ut med Snapdragon Wear 4100
 6. Coalition for App Fairness vill minska ”app-skatten” från Apple och Google

Mest läst

 1. Bilder på fjärrkontrollen för Chromecast med Android TV hittar ut på nätet
 2. Fler fotografier på nya Chromecast
 3. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 4. Hur stor är din månatliga surf i mobilen?
 5. Sony lanserar Xperia 5 II med 120Hz uppdateringsfrekvens
 6. Fler uppgifter om nya Chromecast, video visar gränssnittet

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du vibrationer/haptisk feedback i mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om