Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

Postat:
18:00 - 2017-11-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
OnePlus har nu introducerat sin senaste telefon 5T, vars största nyhet är en 6-tumsskärm med AMOLED-teknik, bildförhållandet 18:9 och 1080 x 2160 pixlar. Panelen skyddas av Corning Gorilla Glass 5.
Kanterna kring skärmen har krympt så pass att fingeravtrycksläsaren flyttats till bakstycket, där den är horisontellt centrerad. OnePlus skriver att skärmen anpassar sig till starkt ljus genom mjukvara, något som är tänkt att öka läsbarheten. Hur det skiljer sig från att bara maximera ljusstyrkan framgår dock inte.

Enligt OnePlus täcker panelen 80,5 procent av framsidan. Konstruktionen består återigen av aluminium och chassit mäter 156,1 x 75 x 7,3 millimeter, med en vikt på 162 gram.

OnePlus 5T har samma huvudkamera med 16MP som föregångaren, men den sekundära kameran har bytts ut. Istället för telefoto har bonuskameran fokus på fotografi i dunkel. Under dunkla ljusförhållanden används istället 20MP-kameran (f/1,7) som kombinerar fyra pixlar till en, vilket ska ge bättre resultat. Det innebär att 2x förlustfri zoom försvunnit, men porträttläget och bokeh-effekterna är kvar.

Androidanvändare har kunnat låsa upp telefoner genom ansiktsigenkänning ända sedan Android 4.0 hösten 2011. Funktionen har dock inte varit tillnärmelsevis lika säker eller avancerad som Apples nya Face ID i Iphone X.

Efter att Apple implementerade ansiktsigenkänning har det dock blivit mer poppis och OnePlus skriver att 5T har ”avancerad ansiktsigenkänning” som kan identifiera över 100 punkter i ansiktet. För att kunna låsa upp enheten med ansiktet behöver skärmen vara igång.

Mjukvaran består av Android 7.1.1 Nougat och Oxygen OS 4.7. En nyhet i tillverkarens egna gränssnitt är möjligheten att köra två separata instanser av appar. Du kan exempelvis använda ett klonat Facebook där du har loggat in med ett annat konto.

I övrigt är allt sig likt, då kunder får Qualcomm Snapdragon 835, 6/8GB RAM, 64/128GB lagring, ett 3300mAh-batteri, USB Type-C, ett 3,5mm-jack och Bluetooth 5.0.

OnePlus 5T kostar 4999 kronor (6GB/64GB) och kan beställas i Sverige från tillverkarens hemsida 21 november.

Mest kommenterat

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. Realme lanserar GT med Snapdragon 888 och 12GB RAM
 3. Fler tecken på Wear OS-klocka från Samsung
 4. Snapdragon Sound vill erbjuda bättre ljud för hörlurar
 5. Xiaomi introducerar Redmi Note 10 Pro
 6. Pixel-telefoner kommer alltid visa svart bakgrund under uppstarten

Mest läst

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. Nubia Red Magic 6 har 165Hz uppdateringsfrekvens och 18GB RAM
 3. Swedroids fyndtipsfredag (v9)
 4. Google Duo har så effektiv komprimering att samtal kan genomföras över klassiskt modem
 5. Nord 2 påstås bli första OnePlus-telefonen med MediaTek-chipp
 6. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om