Allt är glas, men vilket byggmaterial föredrar du i mobiler? [Undersökning]

Postat:
11:45 - 2023-01-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50

Nästan varenda smartphone i toppskiktet täcks idag av glas både bak- och framtill. Den enda variationen i det yttre byggmaterialet brukar vara att ramen består av metall.

Även mobiler i de lägre prissegmenten har ofta glasbakstycken numera. En gång i tiden dominerade aluminium eller rentav plast i toppskiktet. Anledningarna till skiftet förmodas dels vara att tillverkare anser att glas framstår som ”premium”, samt att glas fungerar utmärkt ihop med trådlös laddning.

Ett bakstycke i metall ska dock inte omöjliggöra trådlös laddning, så det är inte hela förklaringen. Qualcomm introducerade exempelvis teknik för att kombinera trådlös laddning med metallbakstycken redan 2015.

En återkommande fråga på Swedroid har varit vilket byggmaterial som föredras. Glas har aldrig hamnat högt upp i frågeformulären. År 2016 svarade 6 % att de föredrar glas, medan 10 % angav att glas är bästa byggmaterialet år 2018 och 2019.

Metall har alltid legat i topp, med drygt 50 procent av rösterna alla tre åren. Nu ställer vi samma fråga igen: Vilket byggmaterial föredrar du i mobiler? Har folk vant sig vid glas, eller önskar de flesta fortfarande att tillverkare ska börja släppa metallmobiler igen? Ordet är fritt!

Vilket byggmaterial föredrar du för smartphones 2023?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...