Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Allt som är känt om Google Pixel 4 – bilder, funktioner och specifikationer

Postat:
14:24 - 2019-09-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
En mängd nya uppgifter om Google Pixel 4 har dykt upp sedan vi gjorde en sammanställning av ryktena sist, i mitten av juni. Eftersom det börjar bli svårt att hålla reda på alla trådar i lavinen av läckor gör vi nu en ny summering.
De flesta av bilderna i artikeln kommer från en vietnamesisk blogg kallad Genk.

Specifikationerna

Enligt systeminformation som visas på de exemplar av Google Pixel 4 XL som folk redan lagt beslag på erbjuder telefonen en 6,3-tums OLED-skärm med 1440 x 3040 pixlar och 90Hz uppdateringsfrekvens. Chippet består av Qualcomm Snapdragon 855 (inte Plus) tillsammans med 6GB RAM, medan batteriet ligger på 3700mAh.

Lagringsmängden är 64GB och 128GB beroende på upplaga. På bakstycket sitter två kameror: en 12MP-kamera samt ett telefoto-objektiv med 16MP. Duon stödjer 8x zoom (sannolikt en hybrid mellan optik och mjukvara).

Pixel 4 ska å sin sida erbjuda en 5,7-tumsskärm med samma egenskaper, bortsett från att upplösningen nu är 1080p+. Batterikapaciteten ligger på mer blygsamma 2800mAh. Telefonerna har säker ansiktsupplåsning som autentisering, samt en Project Soli-radar som möjliggör att gränssnittet kontrolleras genom gester i luften – som i Minority Report.

Enheterna har säkerhetschippet Titan M. Den tryckkänsliga ramen som startar assistenten, ”Active Edge”, finns kvar. Klassisk hörlursutgång och 5G saknas.

Funktioner

Google kallar sin implementering av 90Hz för ”Smooth Display”. Uppdateringsfrekvensen växlar dynamiskt mellan 60Hz och 90Hz. En funktion kallad ”Ambient EQ” optimerar skärmens framtoning utifrån rådande ljusförhållanden, i stil med ”True Tone” i Iphones.

Geststyrningen i luften genom radarn kallas ”Motion Sense”. Användare kan exempelvis snooza alarm, tysta samtal och skippa låtar genom att bara vifta med en hand i luften över skärmen. Att exempelvis kunna tysta ett alarm utan att plocka upp telefonen skulle faktiskt vara användbart, även om det är svårt att sia om hur praktiska gesterna blir.

Läckta bilder visar hur användare kan svepa åt vänster eller höger för att växla låtar, eller bara närma sig skärmen med handen för att visa tid, datum, aviseringar och annan info. En ny temafunktion låter användare byta accentfärger, fonter, ikonformer och bakgrundsbilder.

Ansiktsupplåsningen fungerar med glasögon och rentav solglasögon, om de inte är för mörkt tonade. All biometrisk data lagras lokalt och säkert och lämnar aldrig telefonen. Uppgifterna kan även raderas. Google påpekar att enheten kan råka låsas upp fastän det inte var användarens avsikt, samt att en identisk tvilling kan ta sig in.

Ögonen måste vara öppna för att upplåsningen ska fungera.

Kameran

Googles redan utmärkta nattläge har förbättrats och Pixlarna ska i år kunna fotografera stjärnhimlar med gott resultat. Telefonerna har ett nytt kamera-läge för att fånga rörliga motiv, med suddig bakgrund medan motivet är skarpt och i fokus.

Pixel 4 förväntas även kunna ta bättre stillbilder än sin föregångare överlag, samt erbjuda förbättringar på videofronten.

Videor


Tillgänglighet och pris

Datumet är för all del inte spikat men det enda ryktet hittills om presentationen nämner 15 oktober. Telefonerna bör i så fall bli tillgängliga i slutet av samma månad, eller i början av november.

Om Pixel 4 släpps i Sverige, och det är ett stort frågetecken, bör priset hamna kring 10 000 kronor.

Mest kommenterat

 1. Sonys nya flaggskepp Xperia 1 II släpps i USA 24 juli för $1199
 2. Vilket OS hade du helst velat se som ett tredje alternativ på smartphonemarknaden?
 3. Googles RCS-implementering får sannolikt stöd för kryptering
 4. Webbutik anger att Sony Xperia 1 II blir tillgänglig 16 juni i Sverige [Notis]
 5. Nu går det att spela Stadia i 1440p i Chrome
 6. Här är prispressade Realme 6S

Mest läst

 1. Vilket OS hade du helst velat se som ett tredje alternativ på smartphonemarknaden?
 2. Designen för Samsung Galaxy Note 20 enligt rykte
 3. Sonys nya flaggskepp Xperia 1 II släpps i USA 24 juli för $1199
 4. OnePlus och Meizu anammar kinesisk motsvarighet till Apple AirDrop
 5. OnePlus kommer släppa fler billigare telefoner
 6. Action Blocks skapar genvägar till kommandon i Google-assistenten

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket OS hade du helst velat se som ett tredje alternativ på smartphonemarknaden?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey