Allt som är känt om Pixel 7 och 7 Pro hittills

Postat:
14:13 - 2022-06-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Google gav en liten försmak av höstens Pixel 7 och Pixel 7 Pro under I/O. Vi fick se telefonernas bakstycken och Google bekräftade att det kommer två modeller även i år.

På Googles hemsida för Pixel 7-duon meddelas att telefonerna erbjuder ”nästa generationens Tensor-chipp”, vilket förstås var väntat. Google skriver att systemkretsen har skapats för att visa ”vad Android 13 kan göra”.

Googles egna chipp Tensor debuterade förra hösten i Pixel 6 och vi bör kunna räkna med förbättringar av prestanda, AI och energieffektivitet i de nya modellerna. Enligt Google kommer nya chippet erbjuda mer ”hjälpsamma och personanpassade” funktioner för bilder, videor och taligenkänning.


Pixel 7 har två bakre kameror medan Pro har tre. Enligt rykten kommer Google fortsätta med en 50MP huvudkamera, en 12,5MP supervidvinkelkamera och ett 48MP telefoto-objektiv. Bakstyckena består av glansigt glas medan kameramodulen ser ut att vara i metall.

Allt pekar på att Google återigen integrerat fingeravtrycksläsarna under skärmen – förhoppningsvis är de snabbare och mer träffsäkra i år. Pixel 7 och 7 Pro lanseras sannolikt kring september–oktober.