Allt vi vet och tror om LG G6 hittills

Presenteras på söndag under MWC

Postat:
12:52 - 2017-02-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
43

Uppföljaren till fjolårets LG G5 presenteras nu på söndag under upptakten till MWC. G6 har förekommit flitigt i rykten och LG har även tillhandahållit officiell information i form av en serie aptitretare.

Det innebär att flera punkter är så gott som bekräftade, medan inofficiella uppgifter täcker in resten. Vi kommer nedan att gå igenom vad vi tror och vet om LG:s nya flaggskepp, vilket presenteras före inhemska konkurrenten Samsungs motsvarighet Galaxy S8 och S8+.

Konstruktion

LG gjorde en vågad och djärv satsning på en modulär design förra året. Det gick inte hem och LG valde därför en annan approach för uppföljaren G6. Tillverkaren har berättat att fokus den här gången ligger på ”design och användbarhet”.

Telefonen har teknik för att undvika överhettning genom värmeavledningsrör av koppar. Komponenterna som avger mest värme hålls även separata så att hettan fördelas i konstruktionen.

LG har vidare bekräftat att chassit består av metall samt att konstruktionen är IP-klassad. Om det rör sig om IP68 eller en lägre klassning återstår att se, men LG:s reklammaterial pekar på att enheten kommer att överleva dopp i bassänger och dylikt. Damm hålls även ute.

Tillverkaren har vidare minskat ramarna kring skärmen, så att yttermåtten hålls nere. En relativt slimmad design är att räkna med.

Specifikationer

G6 erbjuder en 5,7-tumsskärm med 2880 x 1440 pixlar och bildförhållandet 18:9 (2:1). Panelen är blott 1mm tjock och sägs ha snabbare svarstider än föregångaren. LG ska även ha lyckats sänka energiförbrukningen.

Vi vet även att det sitter en 32-bitars Hi-Fi Quad-DAC i G6, som i hög utsträckning bevarar originalljudet (0,0002 % förvrängning). Det är inte helt spikat men batteriet ligger enligt utsago kring 3200mAh.

Telefonen har dubbla bakre 13MP-kameror med 125 graders bildvinkel. Mjukvaran består av Android 7.0 Nougat och LG UX 6.0.

Sista punkten är att LG av allt att döma valt att satsa på chippet Snapdragon 821, istället för det mer kraftfulla Snapdragon 835. Anledningen sägs vara att LG annars hade behövt försena släppet fram till början av sommaren. Arbetsminnet bör ligga på antingen 4GB eller 6GB.

Pris

Det har förekommit skilda uppgifter om priset, då det både har hävdats att G6 blir billigare och dyrare än sin föregångaren. Vi får helt enkelt vänta och se. Tror ni LG kommer att lyckas bättre i det övre prissegmentet i år än i fjol?

Senaste artiklarna om LG G6

→ Se fler artiklar om ämnet

Mest kommenterat

 1. Mångåriga Androidanvändare som har bytt till Apples Ios – vilka är era erfarenheter?
 2. Mångåriga Iphoneanvändare som har bytt till Android – vilka är era erfarenheter?
 3. Grundskolan skall bli mobilfri enligt det nya Tidöavtalet
 4. Pixel-telefoner får en mängd nya finesser i Googles senaste ”feature drop”
 5. OpenSignal publicerar ny rapport – Telia anses erbjuda bäst täckning
 6. Google meddelar att Podcasts läggs ner i april nästa år

Mest läst

 1. Mångåriga Androidanvändare som har bytt till Apples Ios – vilka är era erfarenheter?
 2. Pixel-telefoner får en mängd nya finesser i Googles senaste ”feature drop”
 3. Mångåriga Iphoneanvändare som har bytt till Android – vilka är era erfarenheter?
 4. Läcka kring Galaxy S24-serien: bilder och specifikationer
 5. Så här bra är ”magiska editorn” i Google Pixel 8
 6. BankID-appen får stöd för widget på låsskärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Var handlar du helst din teknik?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Sweclockers RSS