Amazfit lanserar handledsenheten GTR 3 Pro

Postat:
10:18 - 2021-10-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Amazfits senaste aktivitetsklocka heter GTR 3 Pro och har en batteritid på upp till 12 dagar. Ifall energispararläget används ska batteritiden istället kunna bli en hel månad.

Enheten kan hålla igång i 35 timmar ifall GPS:en kontinuerligt används. Amazfit har satt dit en rund 1,45-tumsskärm med 331ppi och en högsta ljusstyrka på 1000 nits. Mjukvaran erbjuder drygt 150 urtavlor och varje urtavla har en mer strömsnål variant för den ständigt aktiva skärmen.

Längs sidan sitter en knapp och en krona. Kronan kan användas till att bläddra i gränssnittet. Enheten erbjuder pulsmätare, mätning av syremättnaden och den kan kartlägga motion och sömn, med över 150 sportlägen. Konstruktionen är vattentålig (5ATM) och själva klockan väger inte mer än 32 gram.

Tydligen kan klockan även mäta användarens puls under simturer. Mjukvaran består av ett eget system Amazfit kallar Zepp OS, så det kommer vara begränsat i jämförelse med Wear OS – särskilt gällande appar. Interna lagringen ligger på 2,3GB och det ska gå att föra över musikfiler för lokal uppspelning.

Priset i Europa är 200 euro. GTR 3 Pro har bland annat släppts i Frankrike, Spanien, Italien och Storbritannien.