Amazon Appstore lanseras – Angry Birds Rio gratis idag

Postat:
19:02 - 2011-03-22
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
54

Stora saker händer idag i Android-världen då Amazon, kanske mest kända för sin läsplatta Kindle, släpper en egen butik för Android-applikationer. Föga förvånande kallas den kort och gott för ’Amazon Appstore for Android’. Stora aktörer som Glu och Gameloft satsar hårt på den nya butiken, och man har lyckats samla ihop hela 3800 applikationer redo för dag ett. Värt att nämna är dessutom att de har en unik gratis applikation varje dag att erbjuda.

Spel verkar vara fokus just nu i butiken, då topplistan är välpopulerad av just dessa. Priserna är väldigt lika de som finns på Android Market, då väldigt många applikationer som finns i Amazon’s butik finns även där. Då kanske man kan ifrågasätta behovet av en väldigt lik butik, men det öppnar upp för att enheter utan Google-stöd ska få tillgång till en välutrustad applikationsbutik (även om andelen enheter utan det stödet inte är så stor längre).

Amazon satsar hårt från början och erbjuder en exklusiv version av Angry Birds som under de första 24 timmarna är gratis (och som därefter kostar $0,99, närmare 6,50:-), och i skrivande stund återstår ungefär 14 timmar. Det är alltså Angry Birds Rio vi pratar om, vilket är det första Angry Birds-spelet som är baserat på en annan licens – i det här fallet en film.

Notera: Amazon verkar inte gilla att öppna upp allt för mycket på en gång, vilket innebär att vi inte har tillgång till deras butik ännu. Följande kan bara göras med amerikanska SIM-kort/konton:

För att ladda ner programmet erbjuder Amazon en ganska enkel metod: Scanna in QR-koden nedan (eller klicka på den om ni surfar via telefonen) för att ladda ner programmet direkt till telefonen och installera den. Glöm bara inte att ni måste ha checkat i att ”Unknown sources” är godkända i era applikationsinställningar. Berätta gärna vad ni anser om butiken i kommentarsfältet.

qrcode

 

Genom All Things Digital samt Amazon

Tipstack till AngryBirdsFan

 

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:

 

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: