Amiga Forever Essentials – enklare Amiga-emulering för Android

Postat:
12:18 - 2013-04-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
36

Att emulera sin kära gamla Amiga på sin Androidenhet har nu blivit enklare (och lagligare) tack vare Amiga Forever Essentials – en samling officiellt licensierade system-ROM-filer som kan användas av ett flertal emulatorer i Play Store. ROM-filerna gör att kunder i kombination med en emulator kan köra Amiga OS 1.2, 1.3, 2.04, 3.0 och 3.1.

Paketet innehåller även bonusar som Workbench 1.3 vilket enligt utvecklaren gör att du kan ”njuta av minnesvärda klassiker som Boing-demot från 1984” (härligt nördigt). För att ha någon nytta av dessa filer behövs även en Amiga-emulator och appen är bland annat kompatibel med UAE4Droid, AnUAE4all, UAE4all2 och Omega 500.

giana-sisters-amiga-android-emuleringturrican-amiga-android-emulering

Av dessa emulatorer rekommenderar vi definitivt Omega 500, som är gratis. Uae4all2 har det sämsta och minst användarvänliga gränssnitt vi någonsin sett i en applikation medan UAE4Droid kraschade konstant. Omega 500 uppförde sig däremot bra i regel och var dessutom fördömligt enkel att använda. Starta bara Amiga Forever Essentials för att kopiera systemfilerna (som eventuellt uppdateras automatiskt) och kör sedan igång Omega 500. Eventuella spelfiler behöver erhållas separat. Amiga Forever Essentials kostar sju kronor vilket är en liten summa för en dos varm nostalgi.