Analytiker hävdar att Iphones får USB-C nästa år

Postat:
15:13 - 2022-05-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
26

Idén är att vi ska kunna använda samma laddare och samma kabel för att ladda nästan varenda manick. Detta vore inte bara väldigt praktiskt utan skulle på sikt minska mängden kablar och laddare i omlopp och därmed även minska mängden e-avfall.

Apple har hittills utgjort ett hinder för den visionen då företaget fortsatt använda den förlegade Lightning-porten i Iphones, trots att USB-C finns i Ipads. En anledning är att Lightning är proprietär teknik så tillbehörstillverkare måste betala Apple en licensavgift.

Kanske får vi dock för första gången (eller andra) se en Iphone med USB-C nästa år, då analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att Apple kommer byta till USB-C år 2023. I så fall skulle samma kablar kunna användas för både Iphones och Androidtelefoner.

Bytet skulle även kunna föra med sig högre överförings- och laddningshastigheter. EU är i färd att tvinga fram USB-C som standard, så kanske vill Apple ta tjuren i hornen och anamma USB-C innan det blir ett krav.

Vissa har även spekulerat kring en helt portlös Iphone, vi har redan sett portlösa Androidtelefoner, men huruvida Apple helt skippar port, implementerar USB-C eller fortsätter med Lightning får tiden utvisa.

Vidare läsning: Ge oss USB-C för allt