Android 12 gör det svårare att slå av och på Wi-Fi

Postat:
11:28 - 2021-06-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
25

I samband med släppet av Android 12 Beta 2 för ett par veckor sedan berättade Google om en ny internetpanel i snabbinställningarna, som ersätter knapparna för Wi-Fi och mobildata. Internetpanelen är nu live.

Vid tryck på nya internetknappen i snabbinställningarna visas en liten ruta längst ned, ovanpå hemskärmen. Dessvärre gör internetpanelen det svårare att slå av och på både Wi-Fi och mobildata. De flesta vill sannolikt kunna aktivera och inaktivera Wi-Fi genom ett enda tryck.

Exempelvis för att vara uppkopplad hemma, med Wi-Fi avslaget iväg från hemmet för att minska energiförbrukningen en smula. Så som internetpanelen fungerar i Android 12 Beta 2.1 krävs tre tryck för att slå av Wi-Fi.

Först ett tryck på Internet-knappen i snabbinställningarna, därefter på ett kugghjul från popup-menyn, vilken leder till en helt separat skärm där Wi-Fi kan inaktiveras med ett tredje tryck. En annan nackdel med internetpanelen är att det inte direkt går att göra fler ändringar i snabbinställningarna, då användaren kastas ut från dem.

Förhoppningsvis kommer internetpanelen finslipas innan skarpa Android 12, för det är svårt att inte se nuvarande implementeringen som en försämring.

Senaste artiklarna om ANDROID 12

→ Besök Androidarkivet