Android 2.2/FroYo upptäckt ute i det vilda – uppdatering på väg?

Postat:
10:32 - 2010-04-22
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
391

Android 2.2 ”FroYo” har den senare tiden börjat dyka upp här och var i besöksloggarna på ett antal större androidsajter. Även om besöken är väldigt få, procentuellt sett, så är det ändå en aktivitet som kan tyda på att 2.2 är i ett sent utvecklingsstadie och därmed på väg ut till hungriga androidälskare. Vi har tidigare sett samma typ av aktivitet straxt innan såväl 1.5-, 1.6-, 2.0- och 2.1-releaserna, så vi hoppas förstås att 2.2 följer samma mall. Somliga spekulerar i att FroYo kommer demonstreras officiellt den 19:e maj, dagen då Google I/O 2010-mässan går av stapeln i Moscone Center i San Fransico, något som i våra öron låter rimligt.

Vilka kommer då kunna ta del av Android 2.2 ”FroYo”? Till en början gissningsvis endast Nexus One-ägare och de som tar saken i egna händer och rootar sin telefon och använder hemmakokade ROM-filer, men med allteftersom tiden går så torde vi se fler telefonmodeller med Android 2.2 sippra ut på marknaden.

Android 2.2 sägs enligt rykten bland annat innehålla följande:

* JIT compiler
* Free additional RAM
* OpenGL ES 2.0 enhancements
* Flash 10.1 support
* Fixed problem with “crazy screen” / Resolution of cross multitouch
* Activation of Color Trackball
* Enable FM radio

Vad hoppas ni på att FroYo ger oss? Många kommer säkert hugga som kobror på ”betalapps”, men en androiduppdatering har sannolikt ingenting med den saken att göra, så vad mer önskar ni er? Undertecknad skulle kunna ge sitt vänstra ben för ett gränssnitt som kan nyttja grafikprocessorn, och därmed ge oss det där extremt mjuka flytet som är så behagligt att uppleva. Vidare skulle en betydligt förbättrad mediaspelare sitta fint, såväl vad gäller funktionalitet som gränssnitt och stöd för olika filtyper/codecs.
 

Via phonedog. Tipstack till alla som skickade in detta!