Android 2.3.4 stödjer video- och röstsamtal i Google Talk – uppdatering finns redan tillgänglig för vissa Nexus S-enheter

Postat:
10:55 - 2011-04-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
68

Google Talk med röst- och videosamtal

Sent igår kväll svensk tid gjorde Google ett tillkännagivande på sin mobilblogg – nämligen att Google Talk på Android-mobiler kommer att få stöd för både röst- och videosamtal. Honeycomb stödjer redan detta, och i och med Android 2.3.4 kommer funktionaliteten alltså även till telefoner. Samtalen kan genomföras över vanlig dataanslutning och över Wi-Fi, och det går att ringa till vänner som använder GTalk på datorer.

För att inleda ett video- eller röstsamtal i appen, räcker det med att trycka på en knapp intill kontaktens namn.  Eventuella textkonversationer kommer fortfarande att synas på skärmen, så att man inte behöver lämna videosamtalet för att läsa vad som skrivits. Om man behöver använda sin telefon till något annat ett tag, kommer röstsamtalet att fortsätta även om videon pausats.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=zJAiH5-64sI

Nya Google Talk med stöd för video- och röstsamtal ska rullas ut OTA (”over-the-air”) till Nexus S-enheter under de kommande veckorna, som en del av Android 2.3.4-uppdateringen. Funktionaliteten kommer naturligtvis även till alla andra enheter som uppgraderas till Android 2.3.4. Senaste versionen av Googles mobilplattform sägs i vanlig ordning dessutom innehålla en samling buggfixar och optimeringar.

Android 2.3.4-uppdateringen ska redan finnas tillgänglig för Nexus S: den går att ladda hem direkt från Googles hemsida, och efter att ha kopierats till mobilens interna minne kan den sedan installeras genom recovery-menyn.  Den uppdateringen lär sannolikt dock inte ha svenska i menyerna, utan är förmodligen avsedd för Nexus S-enheter i USA.

Kommer ni läsare använda Google Talk till att ringa röst- och videosamtal, om tillfälle ges? Om några lyckliga Nexus S-ägare redan lyckats installera Android 2.3.4, dela gärna med er av era erfarenheter i kommentarsfältet.

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: