Android 2.3/Gingerbread för LG:s Optimus-serie? [Lägesrapport]

Postat:
14:06 - 2011-09-27
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
84

LG har efter ett ganska sent och långsamt inträde i androidvärlden skapat ett visst rykte om sig att vara först med ny hårdvara. De var med Optimus 2X först med en dubbelkärnig processorplattform (Nvidias Tegra 2) och de följde upp detta med att med god marginal vara allra först med en 3D-telefon som inte bara kan spela in video och ta foton i 3D utan som även har en 3D-skärm.

Vad gäller mjukvaruuppdateringar så har visan dock varit den rakt motsatta – uppdateringar till den senaste androidversionen har ofta dröjt betydligt längre än hos konkurrenterna, och somliga menar att även mindre uppdateringar med buggfixar dröjer alldeles för läge – om de ens kommer överhuvudtaget.

I ett försök att få lite klarhet vad gäller utrullningen av Android 2.3/Gingerbread för Optimus-serien, utöver instegsmodellen Optimus One som sedan länge har Android 2.3, så ställde vi frågan till vår kontakt på LG; när kan ägare av Optimus 2X, Optimus Black och Optimus 3D förvänta sig uppdateringarna?

Svaret blev, tyvärr, ganska luddigt och vi lyckades inte få ett mer bestämt svar än att uppdateringarna för 2X, Black och 3D kommer att rulla ut i nämnd ordning – först 2X och sedan Black kort därefter, medan 3D dröjer lite längre.

Även om vår kontakt på LG inte kunde ge oss ett närmare utrullningsdatum så vågade han åtminstone säga att uppdateringen för 2X och Black är inne i den sista testfasen – något som vi tolkar (ej bekräftat av LG) som att det är en så kallad ”Release Candidate”, en version av mjukvaran som är helt eller nästan helt identisk med den som de ämnar släppa till sina slutkunder. Ägare av Optimus 3D får dock, som sagt, vänta lite längre och inte heller här kunde ett närmare utrullningsdatum ges.

Ni som äger en telefon ur Optimus-serien (Optimus One undantaget), hur tycker ni att Android 2.2 fungerar? Är hetsen kring androidversioner överdriven? Har ni lagt in en så kallad ”Custom-ROM” för att själva rätta till problem och bekymmer som LG själva inte har ordnat? Dela gärna med er av era synpunkter på Optimus-serien och dess mjukvara i kommentarerna.
 

Lägsta pris på LG Optimus One på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus Black på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: