Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android 3.2 släpps i sommar, Huawei MediaPad är först ut

Postat:
13:46 - 2011-06-21
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Huawei MediaPad

Enligt teknikbloggen This is my next kommer Android 3.2 bli den sista versionen av Honeycomb någonsin, innan Ice Cream Sandwich tar över vid slutet av året. ICS kommer bli ett operativsystem för både surfplattor och mobiler, medan Honeycomb är en Android-version som är specifikt avsedd för tablets. Enligt utsago kommer Android 3.2 bland annat föra med sig stöd för 7-tumsskärmar och Qualcomm-chip.

Dessa tillägg är mycket intressanta, inte minst då de förklarar varför HTCs första surfplatta Flyer inte lanserades med Honeycomb – något den taiwanesiska tillverkaren fått mycket kritik för. Flyer har nämligen inte bara en 7-tumsskärm utan även en enkelkärnig 1.5GHz-processor från just Qualcomm. Hittills har alla Honeycomb-plattor haft Tegra 2-chip som hjärnor och 10-tumsskärmar, men nu är alltså dörren öppen för andra skärmstorlekar samt processorer från Qualcomm.

HTC och Qualcomm har länge haft ett nära samarbete så det är förståeligt att tillverkaren inte valde att utrusta Flyer med Nvidias Tegra 2, trots att det innebar att Flyer skulle lanseras med Gingerbread. Övriga nyheter som Android 3.2 sägs föra med sig är förbättrad hårdvaruacceleration, ett antal buggfixar i vanlig ordning samt uppdateringar för Movie Studio, Movies, musikappen och widgetarna.

Huawei MediaPad kommer bli den första plattan som lanseras med Android 3.2. Enheten bjuder bland annat på en dubbelkärnig 1.2GHz-processor från Qualcomm, 8GB internt lagringsminne och en 7-tumsskärm med IPS-panel (217 PPI). Det sitter en 1.3MP-kamera framtill för videosamtal och på baksidan har en 5MP-kamera placerats. Huawei MediaPad väger 390g och ska lanseras i USA under det tredje kvartalet i år. Huruvida den även letar sig fram till våra breddgrader återstår att se.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Jp71nELkXHA

Tack till alla som tipsat! Genom Engadget och TIMN

Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Transformer 32GB på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 4. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 5. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 6. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 3. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v18)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om