Android 4.2 kommer i november tillsammans med LG Optimus G Nexus [Rykten]

Postat:
10:48 - 2012-10-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
74

Det må vara höstrusk ute och det blir allt kallare och mörkare men vi är inne i den tiden på året då det börjar dyka upp smaskiga Nexus-rykten. Vi har tidigare hört att LGs toppmodell Optimus G kan utgöra hårdvaran för en ny Nexus och nu har den uppgiften dykt upp igen.

LG Optimus G
Release: Våren 2013
CPU: 1,5GHz quad-core
SoC: Qualc. APQ8064
GPU: Adreno 320
RAM: 2GB
Skärm: 4,7" / WXGA / 318PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: 13MP
Batteri: 2100mAh
Vikt: 145g
Mått: 132 x 69 x 9 mm
Pris från:
Ryktet i korthet: i november presenterar Google Android 4.2 och under samma evenemang får vi se ”LG Optimus G Nexus”. Tiden då Google valde en tillverkare att samarbeta med varje år är borta. Alla tillverkare kan numera släppa mobiler som är del av Nexus-programmet så länge de uppfyller en strikt standard. 

Ryktet berättar vidare att alla Nexus-enheter måste köra en oförändrad variant av Android och ha utrustats med 64MB säkert minne för att strömma media. Anpassade gränssnitt kommer dock tillåtas, men är valfria, och kan hämtas genom ett särskilt anpassningscenter. Det finns ytterligare hårdvarukrav för dessa Nexus-enheter för att de ska kunna köra Android 5.0 som släpps nästa höst.

Android 4.2 sägs bli en mindre uppdatering som innehåller förbättrad strömhantering, en ny Play Store-app, en del funktioner som är specifika för nya Nexus-serien, samt grunden för Android 5.0. Det som kanske är mest intressant med ryktet är anpassningscentret: en mycket efterfrågad funktion som kan låta användare välja mellan original-Android och tillverkaranpassade gränssnitt.

Allt detta är som sagt rykten som bör tas med den vanliga nypan salt. Uppgiften att LG Optimus G kommer bli en Nexus har vi nu dock hört från så många olika källor att den sannolikt stämmer. Vi ser fram emot fortsättningen.

Genom AAM