Android får nya krypterings- och säkerhetsfunktioner

Postat:
10:54 - 2011-04-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
39

Android får nya krypterings- och säkerhetsfunktionerMedan många främst sett fram emot kraftfullare processorer, mer RAM-minne, eller bättre och större skärmar, har en skara istället efterlyst något helt annat när det gäller Android – nämligen utökade säkerhetsfunktioner. Över 300 000 Android-telefoner aktiveras varje dag världen över, och Google vill att plattformen inte bara ska vara ett utmärkt val för vanliga användare, utan även för företag och skolor.

Tidigare steg i denna ambition har bland annat varit att ge Gmail-appen stöd för prioriterad inkorg-funktionen, och att låta oss redigera Google Docs-dokument direkt från våra Android-telefoner. Häromdagen tillkännagav Google tre nya funktioner som är tänkta att göra Android till en bättre plattform för företagsanvändare.

  1. Med senaste versionen av appen Google Apps Device Policy kan användare nu återfinna en bortappad eller stulen Android-telefon genom att se var den är på en karta, och man ska även kunna nollställa PIN-kod och lösenord genom en ny hemsida som heter My Devices. Detta kräver Android 2.2 eller högre.
  2. Google Apps-administratörer har nu ett nytt alternativ i kontrollpanelen för att kryptera data på Android-enheter. För att detta ska fungera krävs att Google Apps Device Policy v2+ finns installerad på telefonen i fråga.
  3. Det finns numera även en separat kontaktapplikation för verksamheter som heter Google Apps Lookup. Appen är tänkt att göra det lättare att hitta och kontakta personer inom ett företag, och den stödjer röstkommandon. Lookup hämtar information direkt från Google Apps-katalogen, så administratörer måste aktivera ”Shared Contacts”-alternativet innan anställda kan dra nytta av programmet.

Vad tycker ni läsare om Android som mobilplattform för företag, och om dessa tre tillskott? Står sig Googles operativsystem bra i konkurrensen från exempelvis kanadensiska RIMs BlackBerry-telefoner, som ju är populära inom affärslivet?

Genom Engadget

Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire Z på Prisjakt just nu: