Android Jelly Bean och Project Butter: Hur upplever ni flytet?

Postat:
05:33 - 2012-10-25
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
231


I version 4.1 av Android, kanske mer känd som Jelly Bean, så var den kanske främsta förändingen – eller förbättringen – Googles ”Project Butter”. ”Project Butter” är en ansträngning från Googles sida att komma till rätta med de minst sagt vanligt förekommande mikrofrysningarna i gränssnittet i tidigare versioner av Android, vilka får listskrollning och animationer att till synes ”hacka” fram.

Nu har Jelly Bean ännu inte hunnit leta sig ut till speciellt många telefonmodeller på officiell väg, men vår besöksstatistik avslöjar att ganska många av Swedroids besökare ändå har lyckats få in Jelly bean under skalet på sina telefoner.

Vi är nyfikna på hur ni upplever flytet i Jelly Bean. Har Google lyckats med sitt ”Project Butter”, flyter gränssnittet som smör på era telefoner? På redaktionen är vi överens om att flytet har blivit långt mycket bättre i Jelly Bean än i tidigare versioner, men att det fortfarande kan hacka och mikrofrysa en del i vissa tredjepartsappar – något som förstås var att förvänta; dålig kod är dålig kod.

Även om inte flytet kan sägas ligga i partitet med den nuvarande kungen av smör, Windows Phone 8, så vill vi försiktigt påstå att Jelly Bean kombinerat med modern hårdvara ganska väl matchar gränssnittsflytet i konkurrenten iPhone 4S och iPhone 5.

Vi är dock, som sagt, nyfikna på hur ni upplever flytet i Jelly Bean, och på vilken hårdvara Jelly Bean körs. Flyter det fint även på lite äldre hårdvara, som Samsung Nexus S? Har ni hunnit få Jelly Bean-uppdateringen till era Galaxy S III, eller sitter ni rentav med en hemmasnickrad Jelly Bean-ROM på någon helt annan hårdvara? Dela med er av era erfarenheter i kommentarerna!