Android Market får hyrvideosektion – Sverige lämnas utanför även denna gång

Postat:
19:48 - 2011-05-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
38

Android Market får hyrvideosektion - Sverige lämnas dock utanför även denna gång

Konferensen Google I/O pågår just nu för fullt i San Francisco, och det trillar in offentliggöranden i rask takt. Utöver tidigare nämnda musiktjänst vid namn Music Beta, har Google tillkännagivit att Market nu fått en hyrvideosektion – även denna gång är dock tjänsten för närvarande endast tillgänglig i USA. Att lansera ett så stort projekt kräver naturligtvis en mängd avtal och godkännanden av rättighetsinnehavare, och det är förståeligt att Google inleder tjänsten i sitt hemland – även om det självklart är en smula tråkigt för oss i Sverige.

Filmer ska gå att hyra från datorer, Android-mobiler och tablets med ett enda klick, och man har 30 dagar på sig att se filmen i fråga: när man väl börjat titta försvinner dock filmen efter 24 timmar. Ifall man inte vill strömma en film, kan man välja att istället ladda hem den så att man kan kolla i offline-läge. Tydligen kommer en filmapplikation att lanseras i Market inom kort, och den kommer kräva Android 2.2 eller högre.

Det är naturligtvis lite tråkigt att behöva rapportera om intressanta Android-nyheter som vi i Sverige ännu inte kan ta del av, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan tjänsten lanseras globalt. Det tog ju emellertid påfallande lång tid för Google att exempelvis rulla ut stöd för betalappar världen över – kanske går det snabbare denna gång?

Vad tycker ni läsare om att Market börjat sälja filmer och faktiskt även böcker i USA, och när tror ni att vi kommer få ta del av dessa nyheter i Sverige?

Genom Engadget

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu: