Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android Market når 100 000 apps [Apps-hysteri]

Postat:
18:28 - 2010-10-26
Skribent:
Pelle
Kommentarer:

Android Market har nu nått en ny milstolpe och huserar över 100 000 stycken applikationer. Detta enligt en tweet från Googles officiella Twitter-konto för Android-utveckling som kort och gott twittrade:

”One hundred thousand apps in Android Market.”

Flera tjänster som listar Android-applikationer, däribland Androlib, menade tidigare att 100 000-spärren redan var spräckt, men dessa påståenden tillbakavisades sedermera av Google. Förklaringen bakom de falaktiga siffrorna låg i det faktum att tjänsten Androlib också räknade applikationer som blivit borttagna från Market. I själva verket låg siffran vid tillfället (2010-09-10) på åttiotusen applikationer tillgängliga för nedladdning.

I och med att Google för ett par veckor sedan gjorde betalapps tillgängliga för oss svenskar, så kan vi nu komma åt de flesta av dessa 100 000 st applikationer. Däremot kan vi inte ladda ner riktigt alla då utvecklarna kan ha begränsat tillgängligheten bland sina applikationer till specifika länder. Dina nedladdninsmöljigheter kan även begränsas av din telefons hårdvara och mjukvara (skärmupplösning och Android-version mm.).

Med alla dessa applikationer och spel kan det vara riktigt svårt att hitta guldkornen. Det finns dock olika tjänster som listar alla applikationer i webbläsaren och till de mest använda hör Androlib, AndroidZoom och AppBrain – vilka gör det betydligt enklare att få en överblick kring vad som finns och vad som för den delen inte finns på Android Market. Appbrain har dessutom en applikation som fungerar som ett komplement till Android Market där det dessutom går att installera program direkt från datorn, mer information om denna finner du nedan.

Via: Androiddev på twitter.

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 4. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 5. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 6. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 3. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v18)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om