Android Market uppdateras med nytt gränssnitt, böcker och filmer

Postat:
01:53 - 2011-07-13
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
139

Sent under tisdagskvällen meddelade Google att applikationen Android Market får en omfattande uppdatering som erbjuder ett helt nytt gränssnitt för telefonanvändare. Dessutom får amerikanska användare nu chansen att köpa böcker och hyra filmer, allting direkt från Market. Problemet är just att det är för amerikanska användare än så länge, men som tur är lämnas vi på andra sidan Atlanten inte helt utan nyheter.

Som bilden antyder har något stort hänt med Market, vilket beror på att gränssnittet har förnyats helt. Det är utan tvekan den största skillnaden med den nya versionen av Android Market, och Google utlovar en avsevärt snabbare applikation, och de berättar också att det ska vara både lättare och roligare att hitta nya applikationer att använda.

Man har sett över hur hyllade applikationer presenteras, och allt ser utan tvekan mer lockande ut med den nya designen. Dessutom kommer det att finnas fler topplistor med applikationer, allt för att det ska bli en mer trevlig upplevelse att hitta nya och spännande appar. ”Staff’s Picks” och ”Editor’s Choice” är även exempel på nya typer av applikationslistor där det bästa av det bästa hamnar.

Video- och bokbutiken öppnar upp för amerikanska användare redan från dag ett, och man kommer därefter att öppna upp för allt fler länder som får ta del av kakan. Förhoppningsvis blir det inte en lika långdragen väntan som med betalapplikationerna, men något säger mig att just videouthyrningen kommer ett bra tag senare än bokbutiken till vårt avlånga land.

Användare av Android 2.2 eller högre kan se fram emot att ta del av den här uppdateringen inom de kommande veckorna, och den har redan börjat rullas ut till användare över hela världen. Vad anser ni om den nya designen, är den bättre eller sämre än den tidigare? Vad tror ni om att hyra film direkt i telefonen?

Tack till alla som tipsade!

Genom Google Mobile Blog, bild via Engadget.

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: