Android på ARM snabbare än Windows 7 på Atom

Postat:
14:44 - 2009-06-15
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
4

windows7vsdroid

I höst kommer vi att hitta Android inte bara bland mobiltelefoner, utan även på så kallade smartbooks. Huruvida detta kommer att bli ett populärt alterantiv till Windows 7 eller Windows XP återstår att se. Än så länge dominerar Windows fortfarande i detta segment, även om Linux rapporteras vara på frammarsch.

Bland de tillverkare som kommer att lansera hårdvaruplattformar avsedda för Android baserade på ARM-arkitekturen hittar vi: Freescale, Qualcomm (Snap dragon) och Nvidia (Tegra).

Passande nog har marknadsundersökningsöfretaget Garnter i sin ”Gartner’s Semiconductor DQ Monday Report”  jämfört Android på en ARM-processor med Windows 7 på en Atom-processor och nått följande slutsats:

When Android did work, we found that the user interface was very snappy on relatively low-performance ARM processors, more so than Windows 7 on Atom.

Nu haltar denna jämförelse något då Windows 7 har en hel del extra funktionalitet utöver den Android erbjuder. Men för den som söker efter ett ultrasnabbt OS på en extremt strömeffektiv plattform med en så komapkt formfaktor som möjligt, så är nog Android och ARM vägen att gå.

Genom engadget via PCWorld