Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android på frammarsch – Motorola exploderar [Statistik]

Postat:
14:42 - 2010-01-19
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Marknadsundersökningsföretaget ChangeWave publicerar varje kvartal en marknadsundersökningsrapport som avser konsumenters preferenser vad berör smartphones i USA och till sin hjälp har man en urvalsgrupp om cirka 4 000 personer.

Av undersökningen för december månad framkom att 4% av de som äger en smartphone redan kör Android och att närmare 21% av de som tänker köpa en smartphone inom 90 dagars tid gärna valt en med Googles operativsystem.

För tre månader sedan befann sig Android sist på en delad fjärdeplats med Palm’s Web OS och nu befinner man sig på en andraplats och har med nöd och näppe passerat RIM OS. iPhone dominerar fortfarande med 28%, men har minskat med 4% sedan man presenterade rapporten för det tredje kvartalet i september 2009.

Vidare kunde bara 1% av urvalsgruppen tänka sig att köpa en Motorla för tredje kvartalet 2009 som nästa smartphone – nu har den siffran stigit rejält och hela 13% kan plötsligt tänka sig köpa en. Förklaringen bakom detta beror uteslutande på Motorolas Android-satsning med telefonmodellen DROID.

Det blir intressant att se var Android befinner sig så snart statistiken för första kvartalet 2010 publiceras, vi är ju speciellt nyfikna på om lanseringen av Nexus One haft någon effekt.

Man skall ha klart för sig att siffrorna avser den nordamerikanska marknaden och inte den europeiska, siffrorna i Europa skiljer sig nog betydande åt till andra operativsystems fördel. Det är inte förvånande då vi inte haft någon motsvarighet till den marknadsföringskampanj som ligger bakom Motorolas storartade framgång. Att Android är på stark frammarsch verkar dock alla analyser som vi tagit del av den senaste tiden peka på.

Rapporten finner du i sin helhet här

Genom Android Community

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 6. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om