Android-utvecklare kan nu ta betalt direkt från sina appar

Postat:
14:16 - 2011-03-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

Android-utvecklare kan nu ta betalt direkt ifrån sina appar

Igår tillkännagav Google via sin blogg för Android-utvecklare att applikationer i Market numera kan ta betalt direkt från sina appar, något som Google på engelska kallar ”Android Market In-app Billing. Utvecklare kan alltså publicera program och sedan använda in-app billing för att låta användare göra betalningar utan att lämna appen ifråga.

Exempelvis skulle en utvecklare kunna släppa en version av en app med något begränsade funktioner, för att sedan kunna ta betalt direkt från appen ifall användaren vill låsa upp hela programmet. Vissa har rentav talat om att denna nya funktion kommer att innebära slutet för alla de Lite-versioner av program och spel som finns i Market, eftersom utvecklare nu istället kan släppa en enda version som folk först får testa, för att sedan köpa direkt från appen om det visar sig att de tycker om den.

Google nämner också att programföretag kan använda in-app billing till att sälja virtuella varor och uppgraderingar, som exempelvis nya vapen i ett spel, serietidningar i en serietidningsapp, och så vidare. Att sälja digitala föremål är ju något som de senaste åren blivit rätt vanligt även i spel för datorer.

Några av de program och spel som ska kunna ta betalt för virtuella varor redan nu är Tap Tap Revenge, Comics, Deer Hunter Challenge HD, Gun Bros och Dungeon Defenders: FW Deluxe. Vad tycker ni om denna nya möjlighet, och finns det några utvecklare bland er läsare som kommer börja utnyttja funktionen? Det sägs inte uttryckligen att in-app billing stöds i alla länder där det går att köpa appar i Market som vanligt, men inget pekar på att detta inte ska fungera i Sverige.

 

Genom Android Developers Blog

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: