Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Androidbaserad mediaspelare på väg från Google?

Postat:
05:42 - 2013-05-20
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Radio- och telestyrelsen i USA – Federal Communications Commission – har på sin hemsida publicerat uppgifter kring en tidigare okänd enhet från Google. Enligt dokumenten handlar det om en mediaspelare med produktnamnet H840 och den underfundiga modellbeteckningen H2G2-42, som syftar till Douglas Adams populära rymdäventyr med titeln ”Liftarens guide till galaxen”.

Om enheten blir verklighet är det inte första gången Google doppar tårna i mediaspelarvärlden. I samband med Google I/O 2010 lanserade sökjätten en version av Android med namnet ”Google TV” speciellt framtagen för TV-apparater samt mediaspelare. Plattformen har sedan releasedagen varit tämligen begränsad i jämförelse med Android för telefoner och tablets eftersom utbudet av Google TV-kompatibla applikationer varit dåligt liksom tillgången på enheter utanför USA. Vidare har den Android-version Google TV bygger på (Android 3.2/Honeycomb) släpat efter i förhållande till AOSP. Det verkar dock som att det börjat röra på sig då Google så sent som den 15 maj via Google TV Developers lät meddela att en version som bygger på Android Jelly Bean/4.2.2 är på väg.

fcc

Google har inte tidigare lanserat någon enhet i Nexus-serien som varit utrustad med just Google TV, men i samband med Google I/O 2012 lanserades däremot en mediaspelare med produktnamnet ”Nexus Q”. Enheten bygger på en specialutvecklad version av Android 4.0/Ice Cream Sandwich och strömmar media från antingen Google Play eller YouTube. Nexus Q fick dock hård kritik för sin begränsade funktionalitet och har till dags dato inte haft butikspremiär vare sig i USA eller någon annanstans.

Vi frågar oss om Google TV kan slå igenom på samma vis som Android i telefoner och tablets gjort samt om produkter kommer bli aktuella för den svenska marknaden före dess att Movies, TV och Music lanserats i svenska Google Play. Vad tror ni läsare?

[Google TV]

 

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 6. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om