Android@Home låter oss styra hemmet med hjälp av våra telefoner

Postat:
11:36 - 2011-05-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Android@Home

En fascinerande detalj när Google introducerade Android för drygt tre och ett halvt år sedan, var att plattformen kunde användas som system i alla typer av elektroniska apparater: disk- och tvättmaskiner, klockor, TV-apparater, och så vidare. Även om mobiler naturligtvis är huvudanvändningsområdet för Googles plattform, kan operativsystemet konfigureras till att styra många former av elektronik.

Under Google I/O gav företaget bakom världen största sökmotor oss en inblick i hur ett hem styrt av Android kan komma att se ut. Google har nämligen arbetat på ett projekt, Android@Home, som i framtiden ska låta oss kontrollera apparaterna i våra hem med våra Android-telefoner över trådlös anslutning. Företaget visade bland annat upp hur lampor och kranar kunde stängas av och sättas på – även utefter uppgifter i ens telefons kalender.

Ett annat exempel var en alarmapplikation som mjukt vred upp styrkan på lamporna och startade stereon när det var dags att vakna. Det mesta i hemmet är naturligtvis tänkt att kunna styras via Android; som värmen, spisen, tvättmaskiner, TV-apparater och eventuella säkerhetssystem.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=glbBwxDdyNc

I slutet av presentationen av Android@Home visade Google upp ett mediacenter från tillverkaren Tungsten, som styrdes via Android. Genom RFID-märkta CD-skivor och en Android-mobil med NFC, kunde dessutom plattorna spelas upp genom att man helt enkelt pekade på dem med telefonen. Möjligheterna är många, och enligt Google ska produkter som stödjer Android@Home börja rullas ut i slutet av året.

Genom Android and Me

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu: