Androids egna launcher tycks vara på väg till Play Store

Postat:
01:17 - 2014-02-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

Nexus 5 har en helt egen hemskärmsapplikation som inte finns på andra Nexus-enheter. Den hette inledningsvis Google Experience, men har i och med senaste uppdateringen av Google Search döpts om till Google Now. Den bär alltså samma namn som Googles sök- och assistentapp för Android, vilket är passande eftersom Google Now är del av, och delar kod med, launchern.

Nu verkar det som att tidigare spekulationer varit korrekta och att Google är i färd med att släppa hemskärmsappen i Play Store. Om appen installeras manuellt som APK med senaste Google Search installerat frågar den nämligen ifall den ska importera ikoner och mappar från Androids nuvarande launcher.

Ifall Google Now-hemskärmsappen installeras manuellt visas dessutom en installationsmeny, vilket är en tydlig indikation på att den är tänkt att köras på nya enheter. Allt som saknas nu är att Google faktiskt släpper Google Now-launchern i Play Store. De som vill kan dock testa redan nu genom att först ladda hem och installera GoogleHome.apk och därefter senaste Google Search.