Androids nya musikspelare med stöd för strömmad musik har läckt ut på nätet

Postat:
12:36 - 2011-04-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50

Androids nya musikspelare

Androids egna musikapplikation har sett nästan exakt likadan ut sedan oktober 2008 då den första Android-telefonen, HTC Dream, släpptes i USA. Musikspelaren har fått kritik för att vara torftig och tråkig, och många har istället använt musikappar i Market som exempelvis Winamp, PowerAMP och Songbird. I och med Honeycomb fick emellertid Android en ny musikspelare, men den finns naturligtvis än så länge inte för mobiler.

I början av året läckte en APK (applikationsfil) för Android 3.0s musikspelare ut i förtid, och trots att appen var anpassad för tablets fungerade den hyfsat bra på telefoner. Nu har den senaste versionen av Googles musikapp letat sig ut på nätet igen, och den tycks numera vara ämnad även för mobiler. Den nya musikspelarens look skiljer sig markant från Gingerbreads motsvarighet – dock är den mycket lik spelaren i Android 3.0.

Till höjdpunkterna hör en ny, snygg vy i landskapsläge när man bläddrar bland sina album. Skivomslagen visas då som bilder visas i Galleri-appen, istället för att vara del av en textbaserad lista. Väljer man därtill att visa sina senaste skivor får man fram ett 3D-gränssnitt, som man kan se i bilden i början av artikeln, och bakgrundsfärgen i musikspelaren ändras beroende på hur skivomslagen ser ut. Den nya appen innehåller dessutom stöd för Googles kommande tjänst för strömmad musik, men den funktionen går av förståeliga skäl inte att prova på för tillfället.

Musikappen har som sagt läckt ut på nätet i förtid och är i betastadie, och finns således inte i Market. De som vill prova på spelaren redan nu kan dock ladda hem den från Droid-Life eller xda-developers. För att installera spelaren, kopiera filen till ditt minneskort och öppna den sedan med en filhanterare som exempelvis AndroZip. Du måste först aktivera alternativet ”Okända källor” från Inställningar > Program.

Vad anser ni läsare om Androids nuvarande musikapp, och tycker ni den nya musikspelaren verkar hålla måttet? Skärmdumparna nedan är från sajten Droid-Life.

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: