Androids röstinmatning fungerar nu på svenska på vissa enheter

Postat:
18:38 - 2012-08-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
163

Ett vanligt klagomål på Androids röstinmatning och röstsökning här i Sverige har varit att funktionen inte förstår svenska och att vi behövt prata engelska för att det ska fungera. Vi vet inte exakt hur länge möjligheten funnits, men Swedroid har fått in sporadiska tips om att Androids röstinmatning och röstsökning nu fungerar på svenska.

Vi kan bekräfta att det fungerar alldeles utmärkt på en Galaxy Nexus som kör Jelly Bean. Man behöver dock vara noga med att artikulera tydligt och prata relativt långsamt. Vi testade även funktionen på en HTC Sensation. Röstinmatningen på den enheten hade dock betydligt svårare att förstå svenska. 

Som går att se på den högra skärmdumpen i början av artikeln försökte vi få enheten att förstå meningen ”det gör även HTC Sensation”, vilket inte gick särskilt bra (även om den prickade rätt på modellnamnet varje gång). Vi fick all möjlig rappakalja inmatad istället för den korrekta meningen, medan Galaxy Nexus prickade rätt direkt på samma fras.

Enligt en av tipsarna kan man även använda svensk röstinmatning på SE Xperia ray, så det borde vara möjligt på en rad enheter. Fungerar röstinmatning på svenska för dig och vilken modell använder du i så fall?

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu: