Andy Rubin talar Honeycomb, tablets, Google Maps och framtiden [Uppdaterad]

Postat:
05:39 - 2010-12-07
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
24

Andy Rubin, chef för Android-projektet på Google, har under kvällen, amerikansk tid, haft en frågestund med Walt Mossberg och Kara Swisher från Wall Street Journal där fokus förstås har legat på Android och framtiden.

Andy hade till mångas förtjusning med sig en tablet upp på scen, och det visade sig att det handlade om Motorolas kommande Honeycomb-tablet vilken skall släppas ”någon gång nästa år”. Det framkommer vidare att tableten är utrustad med en dubbelkärning processorplattform från Nvidia, gissningsvis en Tegra 2, och på frågan om Honeycomb är en androidversion som råkar passa även på tablets eller om den är specifikt utvecklat för tablets förklarar Rubin att den är lite av varje.

Rubin har även med sig en Nexus S upp på scen och utan att gå in på djupet så förklaras det att Nexus, som många av oss redan vet, är Android i sin renaste form. Citerat från intervjun:

Nexus is the pure version of Android. It’s unlocked. It’s the pinnacle of what we think we can achieve when working with a hardware partner.

Uppdatering: Nya och mindre suddiga bilder:


På tableten demonstreras även Google Maps och dess nya, kommande, vektorbaserade kartor vilka gissningsvis kommer innebära betydligt kortare laddtider och mindre dataförbrukning och Andy lät här meddela att den uppdateringen är på väg ut även till androidtelefoner inom några dagar. Inte illa.

Läs hela intervjun på Engadget – mycket info och många bilder.

Tipstack till Vandergrift!