Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Ännu en rapport hävdar att Huawei Mate 30 blir utan Google-appar

Mate X likaså

Postat:
11:10 - 2019-09-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
I slutet av augusti hävdade Reuters att Huawei Mate 30-serien kommer att bli utan Play Store och alla Google-appar, på grund av att företaget svartlistats av USA. Nu påstår en rapport från Nikkei Asian Review samma sak.
Källan skriver att även Mate X med flexibel skärm följaktligen går samma öde till mötes. Två emotsedda och påkostade toppmodeller som blir utestängda från Androids ekosystem är ett haveri som för tankarna till de brinnande batterierna i Galaxy Note 7 – en telefon Samsung efterhand fick lägga ned.

Huawei tycks samtidigt tuta och köra och gå vidare med en global lansering, även om det återstår att se hur de väljer att tackla problemet. Om Mate 30-serien blir utan Androids butik och Google-appar skulle det sannolikt få så gott som alla operatörer att tappa intresset.

Enligt en analytiker kommer Google-förlusten innebära en minskning med över 10 miljoner sålda exemplar. En annan analytiker Nikkei citerar förutspår att Huaweis globala försäljning kommer att sjunka med ”30 % eller mer”. Vi vill lägga en betoning på ”mer” då 30 % låter lågt.

I början av året var Huawei världens näst största smartphonetillverkare och skulle enligt prognoser passera jätten Samsung och bli störst i världen på smartphones under 2019.

Senaste artiklarna om HUAWEI

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 2. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?
 3. Pressbilder på Galaxy S20-serien: så här ser Samsungs nya flaggskepp ut
 4. Disney+ kommer till Norden i sommar
 5. Whatsapp Beta erbjuder nu mörkt tema
 6. Kan det här vara OnePlus 8 Pro?

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S20 Ultra ut enligt senaste ryktena
 2. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 3. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 4. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien
 5. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 6. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är effektivast överlag: textbaserad kommunikation eller samtal?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey