Recension:Anomaly Warzone Earth HD [Speltips]

Postat:
13:07 - 2012-02-05
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
20

Ett tecken på att Android håller på att mogna som spelplattform är det faktum att fler och fler spel antingen portas över från iOS eller släpps på både iOS och Android samtidigt. Anomaly Warzone Earth HD är ett spel som funnits länge till bland annat iOS, Xbox 360 och PC och som nu äntligen finns tillgängligt för Android. Det är ett spel som tar Tower Defense-genren och ställer den på sin ända.

Egentligen är det fel att kalla Anomaly Warzone Earth HD ett Tower Defense spel utan det borde kallas Tower Offense eftersom vi i spelet inte försvarar oss utan anfaller. Historien i Anomaly Warzone Earth HD är knappast av Oskars-klass och handlar om utomjordingar som anfaller och tar över Baghdad i Irak. Ditt uppdrag är att över ett spann på 16 uppdrag ta reda på vad som hänt och naturligtvis sparka lite utomjordingsröv.

 
 

Spelet utspelar sig i två huvudfaser. Först väljer du vilka enheter du vill ta med. Varje enhet kostar pengar och kan även uppgraderas. Så vitt vi kan se så spelar det ingen roll hur du klarar varje uppdrag utan summan pengar du har att köpa enheter med styrs av vilket uppdrag det är. Du har som mest plats för 6 stycken enheter och enheterna som kan köpas blir fler allt eftersom du klarar av uppdrag. I första fasen så väljer du också hur dina enheter ska köra. När de har startat så kan de nämligen inte bromsa och du måste planera rutten genom att säga till vilket håll de ska svänga vid varje korsning. När första planeringen är gjord är det bara att skicka iväg dem.

Du kan när som helst under uppdraget växla till planeringen samt köpa/uppgradera dina enheter och det är något som du definitivt kommer behöva göra då det är svårt att förutse de bästa vägen vid start.

 
 

Fiender består av olika typer av “torn” och det dyker upp nya ju längre spelet pågår. Vissa är bra på att anfalla på långt håll medan andra bara kan skjuta åt ett håll och det är därför livsviktigt att planera sin rutt så man inte åker in i ett bakhåll. Nästan varje gång en fiende dör så släpper ett flygplan ner lådor som ger dig som spelare en av 4 stycken funktioner. Reparationslådan gör det till exempel möjligt att skapa ett litet område som under en kort tid lagar enheter som kör igenom det medan störningslådan ser till att sänka hur effektivt ett fiendetorn är när det skjuter mot dig. Dessa lådor är också enormt viktiga att samla ihop då du knappast klarar dig utan dem i de senare uppdragen.

Grafiskt sett är Anomaly Warzone Earth HD riktigt snyggt och flyter på bra på en Galaxy Nexus och en Transformer Prime. På Transformer Prime noterar vi dock några små grafiska defekter där några av rökmolnen ibland bara blir svarta rutor men det är så pass minimalt att det inte påverkar hur kul spelet ändå är.

Förutom de 16 uppdragen så finns det även några lägen där du på tid ska förstöra utvalda mål. Om det är något vi ska klaga på är det att vi gärna vill se en uppföljare snart eller fler uppdrag då spelet helt enkelt är så pass kul att det är svårt att släppa och därför kan spelas igenom på några dagar.

Med ett pris på runt 26 kronor så är det inte det billigaste spelet på Android Market men det är ändå väl värt med tanke på vad vi får. Uppdatering: Som några påpekat i kommentarerna är detta ett av spelen i Humble Bundle (fram till den 14 februari). Se nyheten om Humble Bundle för mer info (länk i relaterade länkar nedan).

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Prime 32GB Wi-Fi på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: