Använder du en hemskärmsersättare? [Undersökning]

Postat:
19:47 - 2012-10-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
102

Launcher, hemskärmsapp, hemskärmsersättare

Till skillnad mot de andra stora smartphoneplattformarna iOS och Windows Phone tillåter Android att användare byter ut delar av gränssnittet. Ifall du inte gillar SMS-appen som följde med telefonen kan du ladda hem en annan meddelandeapplikation från Play Store och få SMS dit istället. Detsamma kan sägas om kontaktlistan, själva telefonappen, kalendern och till och med låsskärmen.

Allra vanligast är dock att användare byter ut hemskärmen, eller launchern som den också kallas. Hemskärmen utgör en förhållandevis stor del av gränssnittet. Det är en smartphones nav och sannolikt den app man använder oftast. Därför har man mycket att vinna på att köra den launcher som passar en själv bäst. 

Den här guiden från förra sommaren listar till exempelvis 18 fördelar med en hemskärmsersättare. Just den guiden diskuterar LauncherPro, en numera förlegad launcher, men principen är densamma för i stort sett alla av de populära hemskärmsapparna.

Nu undrar vi kort och gott: använder du en tredjepartslauncher från Play Store? Eller föredrar du den hemskärmsapp som följde med mobilen? Lämna gärna en röst i undersökningen nedan!

Använder du en hemskärmsersättare?

Loading ... Loading ...