Använder du Googles speltjänst Stadia? [Undersökning]

Postat:
13:18 - 2022-07-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

Google introducerade Stadia våren 2019 – en tjänst för att spela spel som strömmas till användares skärmar över internet. I början verkade Google gå all-in på Stadia och på spelutveckling för plattformen.

Men sökjätten fick kalla fötter – i början av förra året meddelade Google att den egna spelutvecklingen för Stadia lagts ned. En av anledningarna som angavs var att det tar flera år att skapa spel i världsklass och att det innebär skyhöga kostnader, något Google dock måste ha vetat om från början.

Samtidigt har Google gång på gång försäkrat spelare om att Stadia kommer finnas kvar. Plattformen har flera fördelar jämfört med konsoler och PC, förutsatt att internethastigheten är tillräckligt snabb. Den mest uppenbara är att det omedelbart går att spela spel som köps eller erbjuds genom prenumerationen, utan nedladdning.

När vi för drygt två år sedan frågade om Stadia svarade 21 procent att de är aktiva användare, medan 27 procent var lockade att testa. Nästan en av tio hade provat på Stadia men hoppat av tjänsten.

Som uppföljning ställer vi samma fråga igen: använder du Stadia?

Använder du Googles speltjänst Stadia?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...