Använder du levande bakgrunder? [Undersökning]

Postat:
18:16 - 2012-05-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
95

Levande bakgrunder, eller animerade bakgrunder som de också kallas (”live wallpapers” på engelska) är en av Androids tämligen unika finesser. De interaktiva bakgrundsbilderna dök upp i slutet av 2009 när Eclair introducerades och kan se ut och fungera nästan hur som helst.

I bästa fall får man inte bara intressant ögongodis utan dessutom en funktion eller två. Även om det finns väldigt subtila levande bakgrunder tycker många att det är distraherande att det rör sig bakom ikonerna och föredrar statiska bilder.

Den främsta anledningen att folk undviker animerade bakgrunder är dock sannolikt att de oundvikligen drar lite mer batteri än en vanlig bild. Det har gjorts mätningar på hur mycket animerade bakgrunder förkortar batteritiden.

Den extra batteriförbrukningen varierar naturligtvis från bakgrund till bakgrund, men i de flesta fall är faktiskt skillnaden försumbar och så liten att den inte spelar någon roll. För mig räcker det dock med att jag vet att jag får lite, lite längre batteritid utan levande bakgrunder för att jag ska undvika dem för det mesta.

Men hur ser Swedroids community på levande bakgrunder? Används de ofta, sällan, eller knappt alls? Det ska vi nu försöka ta reda på i undersökningen nedan.

Använder du levande bakgrunder?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...