Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband? [Undersökning]

Postat:
16:49 - 2021-03-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
54

Idén att sätta en dator i miniatyr på handleden har funnits i många år. Samsung lanserade exempelvis handledsenheten SPH-WP10 redan 1999, vilken erbjöd en liten LCD-skärm och gick att ringa med.

Den moderna vågen med smartklockor började dock inte förrän 2012 genom modeller som Sony SmartWatch och Pebble. Google lanserade Android för smartklockor för sju år sedan, i mars 2014. Vid den tidpunkten hette systemet Android Wear men plattformen döptes sedermera om till Wear OS.

Samsung SPH-WP10 från 1999

Samma år släppte Samsung de Tizen-baserade klockorna Gear 2 och Gear 2 Neo. Samsung har fortsatt med Tizen-klockorna och våren 2015 hoppade Apple på tåget genom Watch. Aktivitetsarmband har även vuxit i popularitet senaste 5–6 åren. Deras funktionalitet varierar men något de alla har gemensamt är att de kartlägger aktiviteter.

Nu undrar vi hur många det är som använder en smartklocka eller ett aktivitetsarmband idag, och vilket system enheten kör? Är det fler som använder smartklockor idag än för fyra år sedan, eller tvärtom?

Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...